top of page
  • Obrázek autorapLanas

Touha po nezávadných potravinách je duševní nemoc, tvrdí psychiatři

Na webu zvedavec.org dnes vyšel článek, který je tedy i při pátku dosti silná káva - posuďte sami:

zdroj: www.artikelmagazin.de

V pokusu zamezit masovému honu za změnou jídelníčku a reformě dala psychiatrie zelenou reklamní kampani, mající rozšířit do povědomí jejich nové heslo „orthorexia nervosa“, definované jako „patologická posedlost biologicky čistou a zdravou výživou“. Jinými slovy, experti říkají, že naše poptávka po výživné a zdravé stravě je duševní nemoc, která musí být léčena. CNN, Fast Company, Popular Science a další přední publikace začaly vytrubovat tyto řeči relativně nedávno:

Orthorexia nervosa je nálepka přišitá těm, kdo se starají o zdravé stravování. Je charakterizována chorobným pojídáním poháněným přáním „čistého“ či „zdravého“ jídla a lidé diagnostikovaní touto nemocí se příliš zajímají o živinnou skladbu toho, co jedí.

V krátkosti, pokud se obrátíte zády k nízko kvalitním korporátním potravinám obsahujícím toxická aditiva známá tím, že způsobují rakovinu, od firem s bohatou historií neupřímnosti zakořeněné v modu operandi neustálého „upřednostňování zisku před lidmi“, pak trpíte duševní nemocí. Třešničkou na dortu je, že pokud máte pseudo-vědátory vymyšlenou nemoc orthorexia nervosa, budou vám předepsány známé toxické farmaceutické drogy od stejných konglomerátů, kterým se pokoušíte vyhnout právě zdravým stravováním. Orthorexie si zatím nenašla cestu do posledního vydání psychiatrické bible, Diagnostického a statistického manuálu duševních nemocí (DSM), avšak je běžně brána s dalšími nemocemi souvisejícími s jídlem. Když se podíváme na ty, kteří nám tuto věc cpou, vidíme vysoce pochybné motivy. Psychiatrie jako taková je hluboce v kapse farmaceutického průmyslu, který vyrábí „léky“ pro „léčbu“ všech těchto „nemocí“. Jsou to často tyto společnosti, které uplatňují vliv za oponou, aby se vymyslely další kategorie duševních nemocí, na které jsou jejich drogy pak odpovědí. Tento poslední mediální tlak na popularizaci orthorexie coby duševní nemoci má za cíl marginalizovat či vyšinout potravinovou revoluci a zardousit ji tak v zárodku. Psychiatrická komunita zařadila do duševních nemocí dokonce i kreativitu. Jak lidé pokračují v útěku od nefunkčních lékařských a zemědělských/potravinových systémů, jako od jakéhokoliv škodlivého vztahu, výrobci potravin jsou ochotni udělat cokoliv, aby si udrželi svoji mizící kontrolu. Organické a ne-GMO potravinové trhy v posledních 5 letech explodovaly, a to natolik, že jakákoliv korporace, která nechce tento trend následovat, riskuje finanční problémy nebo krach. Navíc farmaceutické společnosti cítí napětí, jak stále méně lidí chce jejich toxická léčiva a ochromující vedlejší účinky. Možná, že někteří lidé zachází až příliš daleko, kdy se sebepoškozují, ale problém, kterému čelíme u toxického potravinového systému, je mnohem větší hrozbou. Závěrem si uvědomme některé totální kokotiny, kterými nás krmí farmaceutickým průmyslem placená psychiatrie. Když jsou zdravé stravování a kreativita duševní nemoci, něco je špatně.

3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page