top of page
  • Obrázek autorapLanas

Očista dýchacích cest - dýchací sifon


Na stránkách dědek kořenář pana Břetislava Nového, mě zaujala očistná metoda pro dýchací ústrojí ke které se používá upravený dřezový sifon. Pro ty z nás, kteří žijí ve znečištěném prostředí a dýchají "povrchně" to může být užitečné a blahodárné, inu posouzení je na každém z Vás...

Známý a unikátní dýchací trenažer vyvinutý Dědkem kořenářem B. Novým

Dýchání skrz upravený dřezový sifon, ve kterém jsou nality necelé 2 dcl vody, je po chvíli docela namáhavé díky tomu, že obvyklé až tradiční je v ČR raději ani nedýchat a tak chybí trénink. Bubláním rozvibrujeme řasinkové buňky v průduškách a ony začnou snaživě vytlačovat starý letitý hlen do jícnu za našeho pilného odchrchlávání po celý následující den. Hlubokým dechem a čistým dýchacím potrubím se dostane k plicním sklípkům mnohem více vzduchu a začnou se dít neobyčejné věci. Kyslík se bude snaživě tlačit do krve, do srdce, jater, mozku a vůbec všude po těle. Začnou se odbourávat letité usazeniny a výrazně rychleji regenerovat opotřebené tkáně. Opilci po hodince bublání zjistí, že foukání do balónku není pro ně nebezpečné. Starci přestanou zbytečně a předčasně umírat na krátký dech s následkem srdečního selhání. Lidé naplnění plísněmi, rakovinou nebo reziduálními mikroby mají reálnou naději, že jejich imunitní systém nad těmito zvítězí. Neprokrvené tkáně, orgány, končetiny (ženské zvláště) náhle obdrží kyslík, který zužitkují i na tvorbu tepla (budou spalovat hlavně nadbytečný tuk!).

Nastává velmi důležitá změna dýchacího návyku z obvyklého stálého přidušení a z něho pramenícího stresu a následných degenerativních změn v posílení dýchacích svalů a permanentní prokysličování organizmu díky prohloubení dechu i v ostatním čase mimo bublání. Nenálady, deprese, bolesti hlavy atd. vlivem nedostatečného prokysličení stresovaného mozku mohou konečně odejít. Prostě dlouhověkost na vás čeká a pozdější odchod do starobního důchodu také. Nejen proto, že nebudou peníze na důchody, ale protože se prostě nebudete cítit staře. Dýcháním sifonem dochází k uvolňování hlenů z průdušek méně frekventovaných oblastí plic. Běžně člověk totiž dýchá jen zlomkem své kapacity a to má za následek zanášení nepoužívaných průdušek starým houstnoucím hlenem plným prachu, mikrobů, zbytků krvinek i odloupaných odumřelých částeček sliznice. Nánosy znečištěného a hustého hlenu v průdušinkách blokují průchod vzduchu a tím přenos kyslíku a oxidu uhličitého v alveolech, takže člověk je přidušený. Časem si na to navyká, ale výrazně se zvyšuje opotřebení organizmu.

Zprvu provádějte masáž průdušek dýcháním a bubláním sifonem po krátkou dobu několika dechových cyklů či minut raději častěji během dne (3-10×D), avšak nejdůležitější je to navečer. Optimální délka hlavního večerního bublání se postupně prodlužuje až na hodinu (i déle), můžete si bublat třeba u čtení nebo televize (též u monologu manželky). Nevhodné je používání sifonu brzy po jídle s plným břichem. Obvyklá je zvýšená únava běžně málo používaných dýchacích svalů, která odeznívá někdy až po měsíci pravidelných dechových cvičení. Ztuhlá tkáň nepohyblivých svalů a průdušek může vytvářet i po slabém cvičení stejný otok jako velmi unavené svaly a vazy kdekoliv jinde na těle. V hrudi se to projevuje lehkým pobolíváním. Proto je nutno zvyšovat délku dechového cvičení postupně. Nezapomínejte, že nedostatečně používaná (mimo sportovce a jogíny) plicní tkáň je také poněkud tuhá a na plný dech se musí týdny a někdy i měsíce adaptovat.

Sifon 4 (SIF4) je určen pro ukašlané děti a pro starce s dýchacími nebo srdečními potížemi.

Univerzální Sifon 6 (SIF6) je vybaven odbočkou pro mikrotenový sáček na část (30-50 %) vydechnutého vzduchu, který udržením dostatečného průtoku krve s dodávkou kyslíku kapilárami pomocí vráceného oxidu uhličitého zabezpečí aktivitu regeneračních a imunitních procesů a důkladnější opravu organizmu. Detoxikace se zvyšuje nejméně pětinásobně. Účinek bublání je patrný již druhý den, ale je to zapotřebí provádět dlouhodobě až pořád. Dýchání refluxu 30-50 % (30 % spíše starci a 50 % mladí a sportovci) vydechnutého vzduchu (z příslušného sáčku u Sifonu typu 6) vám bude zlepšovat čistící proces popudovým efektem nejen v plicích, ale pravděpodobně se vám bude výrazněji omlazovat organizmus i tím, že se budou lépe čistit buněčné membrány. Dostatek kyslíku umožňuje dobrou práci enzymů. To platí zvláště pro dýchání v době tělesného klidu, kdy obvykle probíhá komplexní regenerace. Vhodná je konzultace s lékařem. (Pozn. autora: Konzultace je rozhovor vedený slovně, inzultace ručně.)

Parkování sifonu je nejlepší poblíž televize v pivním půllitru s uchem. Více se dozvíte v kapitole O dýchání sifonem.

Balení obsahuje:

Sifon (podle objednaného typu), podrobný návod na sestavení a používání, 100 ks mikrotenových pytlíků (Sifon 6)

295 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page