top of page
  • Obrázek autorapLanas

Ovládáme nebo jsme ovládání?

Na stránkách novebohatstvi.cz je hezký článek, který pojednává o určité formě demokracie, která je zde aktuálně nastavena.... To co vidíte na obrázku je nejpoužívanější tlačítko na světě. Najdete ho ve výtahu a slouží k zavírání dveří. Nedávno jsem viděl zajímavý dokumentární film o výtazích. Zabýval se jejich historií, současným vývojem i jejich možnou budoucností. Ukázal kuriózní situace, jež se lidem v souvislosti s používáním výtahů přihodily, dopodrobna popsal technické a technologické fungování výtahů a zajímavě bořil některé mýty, jež o výtazích převládají. V tom dokumentu vystupoval jeden zajímavý pán, který se strašně smál, když popisoval funkci výše zobrazeného tlačítka. Doslova řekl: "Ve skutečnosti žádná funkce není. Toto tlačítko je prázdné a nevedou od něj nikam žádné dráty. Vše řídí počítač a tohle tlačítko se do výtahů montuje jednoduše proto, aby lidi měli iluzi, že něco ovládají." Jen znovu připomínám, že hovořil o nejpoužívanějším tlačítku na světe.


Proč o tom mluvím? Protože mě pořád fascinuje, jak jednoduché je držet lidi v iluzi. Stačí namontovat prázdné tlačítko s určitým symbolem a lidé jednoduše věří, že něco ovládají. Dokonce až tak, že se z toho stane nejpoužívanější nástroj na světě. Nepřijde vám to směšné? Určitě jste si všimli, že zatkli Dr. Ratha. Pozoruhodné na tom není, že se tak stalo, protože rok 2012 je a ještě bude rokem, kdy se z 'nemožného' stává 'možné' a budou odhalena mnohá tajemství, jež měla zůstat skryta. Podobných uvolňujících a očistných událostí nás čeká ještě celá řada, a to na lokální i celosvětové úrovni. Zajímavé na tom celém je, jakou obrovskou vlnu radosti a spontánní tvořivosti to vyvolalo. Jako kdyby se v lidech spustila lavina navršených a nastřádaných hnusů, ale nevybrala si temnou stránku síly, ale tu tvořivou. Společenské uvolnění a očištění, pramenící z poznání, jak se věci doopravdy mají. Přijde mi to neuvěřitelně nadějné. Vypadá to, jako bychom se smáli sami sobě. Svojí blbosti a naivitě. David Rath byl jen jedním z prázdných a nikam nevedoucích tlačítek, jež jsme (tedy někteří z nás) při volbách všeho druhu mačkali jako zběsilí. Jenže všechno řídí někdo úplně jiný a tyhle tlačítka se do politiky montují jednoduše proto, aby lidi měli iluzi, že něco ovládají.



Je David Rath jediný svého druhu? Bohužel ne. Politika je svébytný, velice temný energetický chuchvalec, jenž přitahuje vyšinuté, násilné a sociálně narušené jedince. [o čem mj. pojednává aktuální článek: Jan Hnízdil: Zeman je prototypem prezidenta českých tatíků s bůčkem, poznámka tL4m1ck4]. O tomto fenoménu existuje řada velmi zajímavých článků, knih i filmů. Mám pocit, že každý kdo si umí spočítat jedna a jedna tuší, že politici jsou ve skutečnosti jen souborem nastrčených viditelných a nikam nevedoucích tlačítek, díky kterým mají lidé při volbách pocit, že něco ovládají. Ve skutečnosti je úplně jedno, kdo volby vyhraje, protože nikdy nešlo a ani nepůjde o skutečnou volbu. Účastí v jakýchkoli volbách pouze dokola potvrzujeme stávající stav a svou bezbřehou naivitu.


Politika je jen skvěle sehrané a domluvené divadlo, kde všichni berou bokem s jediným cílem - upoutat a udržet pozornost lidí. Ano, těch lidí, kteří každé ráno vstanou a jako ovce půjdou poslušně odevzdat svůj díl životní šťávy do jedné z těch nesmyslných otrockých prací, za což dostanou jednou měsíčně 'nažrat' v podobě naprosto nedůstojné almužny, namísto toho aby tvořili a obohatili sebe i svět něčím skutečným. Lidé nemají čas být tvořiví, protože sledují politiku. Proto jsou nemocní a drží je strach. Politika je reklama na to, co lidi rozděluje a díky čemu žijí v iluzi, že něco ovládají. Ve skutečnosti ale sedí před obrovským plátnem kina ŽIVOT a prožívají cizí nesmyslné a nikam nevedoucí příběhy, zatímco jejich čas plyne a ztrácí se v nic. Všichni pracují na obrovské ztrátě. Divíte se, že totální úzkost a ztráta životní energie jsou dnes hlavním příznakem života člověka 1.0? Já ne. zdroj: http://www.novebohatstvi.cz/2012/05/iluze-ovladani.html

2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page