top of page
  • Obrázek autorapLanas

O čem kosmetický průmysl zarytě mlčí?

velmi zajímavé informace o drogistickém zboží obecně - kdo má chuť zdravě žít, neměl by podceňovat ani oblast péče o tělo (a to ani v tomhle článku není řeč o škodlivinách, které se na lidskou pokožku dostávají z oděvů, o tom zas někdy příště)

Existuje více než 100 000 chemických sloučenin, které nebyly otestované! Všichni si musíme uvědomit fakt, že nás veřejné instituce bohužel neochraňují!

Jaké chemické sloučeniny v běžném životě používáme?

Minerální olej: Minerální olej vytvoří tenký film na povrchu pokožky. Ta pak nedokáže „dýchat“. Tím pokožka nemá dostatek kyslíku, a nedokáže pak vyloučit odpadní látky ani toxiny. Najdeme jej v těchto výrobcích: růž, tělové mléko, tekutý make-up, odstraňovač make-upu, dětský olej.

Parafín: je vyrobený z uhlí nebo z ropy. Pokožka jej nevstřebává, tím ucpává póry a dráždí pokožku. Používá se také na výrobu svíček. Najdeme jej v těchto výrobcích:  tužka na oči, mýdlo, tužka na rty.

Kolagen: to je látka, o které si také myslíme, že je pro pokožku přínosná. Když kolagen organismus opravdu potřebuje, sám si jej vytvoří. Kolagen, který se používá v kosmetice, je na bázi bílkovin, vyrobený z kůží a šlach zvířat, což je dobré tak akorát na ucpávaní pórů. I když se natře přímo na pokožku, nedokáže se do ní vstřebat.

Alfahydroxové kyseliny (AHA): Alfahydroxové kyseliny přírodního původu jsou doporučované díky vynikajícím hydratačním a peelingovým účinkům. Po aplikaci na pokožce může UV záření způsobit o 50% větší poškození - nebezpečí vzniku rakoviny. Při dlouhodobém používaní může být pokožka poškozena. Pozitivní účinky na pokožku (výborně peelinguje) jsou značné, ale měli by se používat POUZE pod dohledem odborníka, a to zavedením vhodného neutralizačního programu. Najdeme je v těchto výrobcích: přípravky hydratační a péče o pleť.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS): Je to rychle vstřebatelná sloučenina. V případě, že se dostane do mozku, jater, očí nebo do srdce, způsobuje trvalé škodlivé následky. SLS nejenže obvykle vysušuje pokožku, ale v kombinaci s jinými chemikáliemi může mít vysloveně rakovinotvorné účinky. Na běžném trhu je oblíbený pro svou nízkou cenu a vynikající pěnivost. Najdeme jej v těchto výrobcích: kosmetické přípravky, zubní pasta, šampón a čisticí prostředky.

Formalín (formaldehyd): látka, která se používá na konzervaci. V našem životě je hodně používaná, a to více, než si myslíme. Formalín ve velké míře dráždí pokožku, způsobuje alergické reakce. Jeho inhalace může způsobit astma a rakovinu. Které výrobky ho obsahují: šampóny, přípravky na pleť, lak na nehty.

Talkum: používá se v pudrech, v barvách na líčka, v make-upech a v dětských zásypech. Při nadýchání má silné rakovinotvorné účinky.

Několik příkladů na škodlivé složky podle produktových skupin:

Zubní pasty: Fluor, Sodium Fluorid, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sacharin, Propylenglykol. Šampóny: DEA, Diethylphtalat, LAS-Tenside, Oxybenzon, Propylenglykol, Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Deodoranty: Hliníkové soli, Propan, Butan, Propylenglykol, Talkum, Alkohol. Sprchové gely, mýdla: DEA, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), lůj, Sodium Laureth Sulfate. Krémy: TEA, Glycerin, Kaolin, Lanolin, minerální olej, parfém, Petrolatum.

Kdybychom si přečetli tuto informaci před měsícem, tak bychom měli ve svém těle o půl kila méně chemikálií...

Víme, že je pro vás vaše zdraví důležité, a rádi si vyberete z moderních a přírodních produktů namísto PRŮMYSLU krásy. Je pro vás těžké zjistit, jestli držíte v ruce skutečně 100% přírodní věc? Málokdo ví, že pokožka má o 50% vyšší vstřebatelnost toxinů než trávicí trakt. Profesor, který se zabývá výzkumem rakoviny, řekl:

„Často se stává, že by bylo méně nebezpečné naše kosmetické přípravky sníst, než je natřít na sebe.“

„Chci být tak krásná, jak to vidím v reklamách ve sdělovacích prostředcích.“ Ale za jakou cenu…? A podaří se…?

Make-up Před tím, než začnete líčení nanášením make-upu, nezaškodí si přečíst jeho zadní stranu, a tak zjistit, z čeho se vlastně skládají přípravky, které denně používáte. Škodlivé látky používané v make-upových přípravcích:

Talkum: levná tmelová látka, která ucpává póry. Parafínový olej: jiným označením minerální olej, vazelína, která má ropný původ, může mít rakovinotvorné účinky a v neposlední řadě způsobuje stárnutí pokožky. Bismut - sloučeniny: bismut oxychlorid, odpadní produkt při výrobě olova a mědi, je levná výplňová látka, a proto ji používá velké množství výrobců minerálů. Ti, co mají akné nebo růžovku, mají zkušenost s tím, že dráždí pokožku. Má toxické účinky . Methylparaben: umělá konzervační látka, je toxická a často způsobuje alergii. Trisodium EDTA: umělá konzervační látka, obsahuje methyl - prophyl paraben a diasolidinyl ureu. Karmin: často pochází ze sušeného hmyzu, jeho vývarem se získává kyselina karmínová a z ní se pak vytváří červený pigment. Přípravky, které ho obsahují, nejsou vegetariánské ani veganské, ale obsahují vedlejší produkt, který je především živočišného charakteru. Manganese Violet: syntetický toxický pigment.

Kosmetické a čisticí prostředky, které vidíme v obchodech, poškozují zdraví ve velké míře. I když je reklama většinou označuje jako neškodné a užitečné. Abychom my i naše děti žili zdravě a bezpečně, musíme si nejprve uvědomit, že je nutné zajímat se o jejich složení. Snažte se pořizovat si co nejvíce přírodních a bio produktů, o kterých se sami přesvědčíte, že jsou opravdu přírodního původu. Nejúčinnější způsob řešení je číst si složení produktu (ta část s malými písmeny). Tímto rozhodnutím a tím, že budeme jako informovaní zákazníci zodpovědní, budeme zjišťovat, jaké zdroje nebezpečí existují, a ty pak můžeme ze života odstraňovat.  

Nabízíme vám pomoc, abyste se stali vzdělaným zákazníkem. Tak si můžete tento problém skutečně vyřešit. Je to člověk, který ví, co je pro něj dobré a co není!

Biola – skupina biokosmetických produktů

Biola Natuirkozmetikai kft. tvoří produkty v souladu s tradiční znalostí bylinek, aby vaše krása byla vytvořená a uchovaná přirozenou, zdravou cestou. Bere také v úvahu i nejnovější dermatologické výsledky celého výzkumu. Společnost Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. potvrzuje označení Biokosmetika a to logem na štítku. Je to díky výrobní technologii a složení. Co v skutečnosti znamená BIO? Skutečný BIO produkt, pod jiným názvem také ekologický produkt, se pěstuje v kontrolovaných podmínkách. BIO produkt neobsahuje žádná umělá hnojiva, syntetické anebo toxické látky. Na hospodářství s označením EKO nebo BIO  se používají pouze postřiky, které se nevstřebávají do rostlin ( např. roztokem z kopřiv), a dají se lehce smýt vodou. Hlodavce a plevel odstraňují většinou mechanickým způsobem. Hnojení i vyživování rostlin  je pouze organického původu. Biola – Naturissimo skupina produktů Natur kosmetika jsou také pleťové a tělové přípravky, při jejich přípravě se používají suroviny výhradně přírodního původu (léčivé rostliny, zelenina, ovoce, hodnotné rostlinné oleje, vonné oleje, rostlinný glycerin, přírodní emulgátory jako např. sójový lecitin). Jsou šetrně vyrobené pouze z BIO přírodních surovin. Natur kosmetika je zdravá, má pozitivní účinky, na rozdíl od synteticky vyráběných kosmetických produktů. Je to natur kosmetika, protože jednoduše neobsahuje: •    deriváty ropy, jako je např. vazelína, parafínový olej, silikonový olej •    syntetické barviva •    syntetické vonné látky, parfémy •    syntetické látky na ochranu proti záření •    sloučeniny pocházející ze zabitých zvířat ( jako např. kolagen) •    hliník •    genově modifikované látky rostlinného původu •    propilén glykol (mrazuvzdorná látka), jako je hydratační látka •    parabén a izotiazolin - druhy konzervačních látek •    stříbrnou sůl •    sodium lauryl sulfate (SLS a  SLES) •    chelátovače původu EDTA (EDTA: komplexní látka, která se používá na neutralizaci zbytků světla. Je to toxická látka kontaminující prostředí.)Přirozeně, už i nepřítomnost těchto látek způsobuje velkou úlevu pro unavenou pokožku, která je vystavená nepříznivému vlivu životního prostředí a stresu.˝ zdroj: http://zdrave-vitaminy.cz/informace-zdravi-a-vitaminy/clanky-zdravy-zivotni-styl/41-vliv-prostredi-na-nase-zdravi/228-o-cem-kosmeticky-prumysl-zaryte-mlci

2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page