top of page
  • Obrázek autorapLanas

Moderní hudba: hudba jež dokáže manipulovat?

Již dlouho jsem si vědom faktu, že jakožto lidstvo ohromně podceňujeme sílu zvuku a hle - je zde "voda na mé mlýny".... Před časem jsme tady měli článek Spiknutí proti umění (zde je druhý díl) týkající se malířství. Dnes bude řeč o hudbě. I když je to jiný druh umění, jako červená nit se v článku vine podobná myšlenka. Totiž že tzv. moderní umění v sobě nese kromě nevkusu i destruktivní prvky úmyslně.

Článek vyšel na serveru mírně potrhlého a občas příliš konspirativního Henry Makowa. Je trošku neučesán, jde zřejmě původně o příspěvek čtenářky Moniky k nějaké jiné diskuzi následovaný příspěvkem jakéhosi Vincenta, nicméně otázka kolem 440 Hz standardu mě zaujala. (Makow o tom píše ještě i v článkuDoes Conspiracy Extend to Musical Scale?) Zkusmo jsem zadal do Google "440 hertz" a našlo to přes 4 miliony odkazů takže ten problém zjevně existuje. Editor

Probuďte se lidi! Moderní hudba byla navržena tak, aby zkazila vaši mysl a zvrhla vaši morálku Docela upřímně považuji diskuse, jako je tato o heavy metalu, pod úroveň inteligence čtenářů. Ale především, heavy metal spadá do stejné kategorie, jako veškerá „hudba“ vytvořená zhruba po r. 1900 – nejde o zábavu, ale o komplexní emocionální inženýrství. Až do počátku minulého století sloužila hudba jak pro zábavu, tak pro kulturní vyjádření, něco, co budovalo a posilovalo společnost na mnohem hlubší úrovni, než jako pouhá kratochvíle.

Povznášela srdce a ducha – a v mnoha orchestrálních skladbách z let 1300 až 1800 je povznášela proto, aby napomohla rozjímání o božském. „Hudba polidštila opici“ se neříká jen tak nadarmo!

Aby se západní společnost přiklonila k uvolněné morálce, která ji byla vnucována během dvou světových válek, bylo nezbytné podkopat ji emocionálně.

Hudba, jako obecně oblíbená doprovodná složka zábavy a společenských akcí (tj. tance, hospodských posezení, atp.) byla pro restrukturalizaci dokonalým nástrojem. Vezměme si například Charleston, Gershwina, Scotta Joplina atd., vše velmi briskní, bezobsažná triviální hudba, bez ohledu na technické požadavky na hudebníky.

Když světu hudby byla vnucena frekvence 440 Hertzů, prostřednictvím Anglické královské konzervatoře, na základě výzkumu německých vědců, nebylo to pro hudbu dobré, ani pro ty, kteří ji poslouchali, mělo to spíše opačné účinky.

Přes noc tato jedovatá frekvence ovládla všechny hudební žánry, protože Konzervatoř měla absolutní kontrolu nad certifikací, a tudíž nad výukou na celém světě. (Jez zkuste sehnat práci učitele hudby, kdekoliv, bez certifikace Královské konzervatoře!).

Ve spojení s frivolní beatovou těžkou hudbou se tato změna skutečně začala projevovat v povaze tance, a v zábranách lidí obecně, když byli této hudbě vystaveni, i na veřejnosti, a o to víc v intimním prostředí.

Šlo o úhledný malý puč iluminátů, bez krve a značně podceněný, protože výzkum, který za tím stál, byl zahalen tajemstvím tak dlouho, až byla frekvence 440 tak zavedená a zažraná, že bylo nemožné se ji zbavit. Rozpad morálky prostřednictvím hudby -- důvtipné, silně podvratné a z velké části nepovšimnuté! Jak se říká, zbytek je historie. Klasická hudba, s veškerou svoji nádherou, byla v médiích pošpiněna jako „staromódní“, či přímo nepříjemná, a lidem, kteří ji stále milovali, byla vnucena frekvence 440, aby ji připravila o živost a mysl zklidňující a povznášející vlastnosti.

Protože jde o krátkou etymologii veškeré moderní hudby, proč jsme pak vystavováni debatě o heavy metalu (nebo rocku atd.), jako by měl nějaké povznášející schopnosti, neboť je to jen brnkání na city lidí, kteří byli uchváceni jeho satanistickou kletbou během svých nejnáchylnějších let?

Probuďte se lidi! Moderní hudba byla navržena tak, aby zkazila vaši mysl a zvrhla vaši morálku – tečka! Je stejně totálně iluminátská, jako hnutí LGBT, feminismus, potraty a rozvod. Nelze ji spasit nebo omluvit.

Co byste měli poslouchat? Nejlepší hudba je vždy hudba vytvářená ručně (ne elektronicky). Naučte se na něco hrát – na jakýkoliv nástroj („talent“ je blud, hraní je většinou o technice a praxi) naladěný na jakoukoliv frekvenci dělitelnou 3 (povšimněte si, že 440 takovou není) a naučte se, či lépe experimentujte a vytvářejte písně. Radujte se z něčeho skutečně vzácného – ze skutečné hudby!

Zklidňující, radostné a příjemné hudby, ne něčeho satanisticky elektronicky sesmoleného, upraveného a konzervovaného, a napojte se na některé autentické lidské emoce.

Komentář L. C. Vincenta

Zcela souhlasím s Monikou, přesně tak! V podstatě má první kniha „Záhada 440“ pojednává o této problematice specifického ladění frekvencí. Toto umělé naladění na frekvenci A = 440 Hz (umělé, neboť je nepřirozená v tom smyslu, že je odpojená od posvátných čísel vesmíru, která lze vidět ve Fibonacciho řadě, mimo dalších) bylo účelově zvoleno jistou „elitou“ na počátku minulého století, aby vytvořila nemoci, disharmonii, konflikty, války a smrt. Nezáleží na tom, jak „skvěle“ hudba pro nekritické ucho zní; nezáleží na tom, že orchestr hraje Beethovenovu sonátu; klíčové a důležité je, že pokud jsou hudebníci naladěni na frekvenci A=440 Hz, pak podvědomě podněcuje všechna negativa, která jsem zmínil. Samozřejmě, že tento standard byl prosazen Královskou konzervatoří – za podpory Rockefellera a jeho peněz, podle Lena Horowitze. Je třeba také zmínit, že proti tomuto standardu se silně stavěla převážná většina klasických hudebníků a symfonických orchestrů jak v Anglii, tak v Evropě, upřednostňující A=432 Hz. Nicméně A=440 Hz se stala "de facto“ ladícím standardem, navzdory jejich opozici.

Můj vlastní výzkum této problematiky potvrzuje to, co uvedla Monika; posvátné naladění si vyžaduje, aby byl jakýkoliv ladící standard založen na teorii, že „A“ je dělitelné 3. Zjistil jsem, že 432 Hz je ideální frekvence „A“, na základě výzkumu prováděného pro svoji knihu.

Takže „JJ“ (viz komentáře v originále), stejně jako mnoho dalších, naprosto ignoruje roli, kterou frekvence hraje při utváření fyzické hmoty, jakož i myšlenek, které fyzickou hmotu utváří a přímo ji ovlivňují. Při přípravě své knihy jsem studoval kymatiku a je evidentní, že jednoduchá změna frekvenční vibrace o pouhý 1 cyklus za vteřinu může znamenat rozdíl mezi harmonickými vzory utváření hmoty (viditelné na kymatických deskách) a chaotickými, náhodnými a destruktivními vzory. „JJ“ a jemu podobní by udělali dobře, kdyby si prostudovali kymatiku. Jakmile tak člověk učiní, pochopí obrovský vliv, který má frekvence vnímání na lidské vědomí. „JJ“ visí na vnějším obsahu hudby – textu, rytmu, tempu. Skutečností je, že zatímco všechny 3 tyto věci mohou sloužit povznesení společnosti a jedince, nebo k jejich zničení, je potenciálně nejvíce rozvratným aspektem hudby, který téměř nikdo nebere v úvahu, ladící frekvence, na které je založena!

Modern Music = Emotional Engineering vyšel 8. června na serveu Henry Makowa. překlad Zvědavec. Zdroje:

2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page