top of page
  • Obrázek autorapLanas

Indická kuchyně: výběr receptů

U známého jsem se začetl do knížky od pana Miltnera, ve které se dá narazit na zajímavé recepty, některé z nich zde budu postupně přidávat...




Maková polévka

ingredience: 4 šálky silného zeleninového vývaru 2 lžíce máku lžíce koření kari lžíce nasekaných oříšku kešu lžíce nasekaných mandlí šálek kokosového mléka 2 zelené feferonky sůl, případně šlehačka postup: ve vývaru vaříme všechny ingredience vyjma kokosového mléka, feferonky, případně šlehačky. Těsně před koncem vlejeme kokosové mléko a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku ozdobíme na drobno nakrájenými feferonkami, případně i šlehačkou.





© pLanas

Houby na rajčatech

ingredience: 400 g hub 200 g rajčat 2 cibule 2 stroužky česneku lžíčka chili nebo pálivé papriky lžíčka sladké papriky lžíčka horkého koření (viz.níže) 1/4 lžíčky mletého zázvoru hrstka zelené petrželky 5 lžic másla (případně jiného tuku neživočišného původu) sůl postup: na másle osmažíme nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme utřený česnek, všechno koření vyjma horkého a drobně nasekanou petrželku a pražíme ještě asi dvě minutky. Pak vhodíme nakrájená rajčata a brzy po nich nakrájené houby. Když jsou houby měkké, poprášíme horkým kořením a podáváme s plackami (případně s jiným typem přílohy)


horké koření: 8 dílů koriandru 4 díly koření chilli nebo pálivé papriky (případně lze použít kayanský pepř) 4 díly kardamomu 4 díly kmínu 2 díly hřebíčku 2 díly skořice 1 díl muškátového oříšku Koriandr, kardamom a kmín nejdříve nasucho upražíme a pak všechno pěkně roztlučeme v hmoždíři. Z knížky Indická kuchyně od Vladimíra Miltnera, k dostání např. zde


130 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page