top of page
  • Obrázek autorapLanas

7 Metod pro detoxikaci a očistu těla


V dnešní moderní době jsme vystavování nesčetnému množství  toxinů, potýkáme se s rostoucí zátěží nepřirozených látek, které napadají naše tělo - pesticidy, herbicidy a fungicidy se podílejí na znečištění vody a vzduchu; rtuť, arsen a další těžké kovy se nacházejí v našem jídle a tímto seznam nekončí. Současné  životní podmínky vyžadují několik radikálních preventivních opatření pokud si chceme udržet pevné zdraví. Jedním z těchto opatření je praktikovat komplexní detoxikaci.

    Níže je seznam různých doporučení pro snížení hladiny toxinů. Doporučení lze libovolně kombinovat pro zvýšení efektivity detoxikace. Pro dosažení optimálních výsledků se doporučuje provozovat jednotlivá doporučení pravidelně aspoň jednou za rok (případně sezónně).




1. Do Vašeho stravovacího arsenálu zahrňte hodně tmavěbarevné zeleniny, bylinek a řas

    Koriandr, petržel, vojtěška,  modro-zelené řasy a Chlorella jsou extrémně účinné čističe kovů. Tmavě zelená zelenina a bylinky snižují kyselost organismu a čistí krev, takže je zlehčují organismu funkci vylučování odpadů a zmírňují průběh nachlazení. Šťávu z nich lze přidávat do salátů nebo v práškové formě rozmíchat do vody či džusu.






2. Praktikujte půst s vodou a citrónem, kajanským pepřem a javorovým sirupem

Je to radikální, ale velmi účinná metoda, která pomáhá Vašemu trávícímu traktu se zpracováním potravy a s odplavováním škodlivých látek. Po dobu 3 - 7 dnů, 3x - 4x ročně je dostatečná frekvence pro užívání



3. Rychlé džusy! Vůdce pro zlepšení zdraví

Praktikujte 3-14 dní (v případě přípravy pokročilých džusů i déle) pouze čerstvé, organické, nepasterizované zeleninové a ovocné šťávy. Kapusta, celer, okurky, řepa, mrkev, hlávkový salát, zázvor a citrón jsou výbornou volbou pro neutralizaci kyselin v těle, mj. zvyšují obsah živin a čistí náš organismus od nežádoucích látek. Nezapomeňte používat pouze čerstvé šťávy z čerstvých potravin (nekupujte balené džusy z (po)travních řetězců)









4. Dělejte si klystýry, případně "Kolonhydroterpaie" nebo očistu tlustého střeva

Každá látka, kterou pozřeme ústy končí v našich střevech, kde naše těla absorbují živiny, stejně jako všechny škodlivé látky. Ačkoliv se klystýr může zdát nepříjemný či neobvyklý, pravidelná očista tlustého střeva je mnoha experty považována za stěžejní opatření pro udržení čistého organismu. 

Kolonhydroterpaie nemusí být pro každého, tím spíše je preferovanou volbou jeho pročištění.



5. Jezte hodně stravy s vysokým obsahem vody, zralé plody, zelenou listovou zeleninu a zeleninové džusy (smoothie)

Vyzkoušejte jíst k snídani

pouze tolik ovoce nebo zeleninových šťáv, kolik potřebujete. K obědu opět ovoce a zeleninu dle chuti obohacenou o pestrobarevný salát s jakoukoliv zálivkou ne-živočišného původu. K večeři pokud možno více ovoce a zeleninový salát. Může být např. s opečenými brambory. Potraviny jako je maso, mléčné výrobky, fazole a dokonce i většina obilovin zpomalují nebo dokonce zastavují detoxikaci těla, takže pokud se chcete dočkat výsledků, omezte tyto typy potravin na minimum.


6. Vypoťte se!

Detoxikace těla pomocí pocení je velmi účinná. Pomocí různých kardio-cvičení se odpad vylučuje pomocí pórů na kůži. Snažte se zpotit alespoň na 15 minut denně. Můžete dokonce i podpořit čištění Vaší pokožky - pomocí kartáčku jemně masírovat od hlavy až k patě a odstranit odumřelé kožní buňky, které ucpávají póry.




7. Dopřejte si dostatek spánku

Spánek zajišťuje Vašemu tělu očistný proces a regeneraci. Bez dostatečného odpočinku nemají detoxikační orgány dostatek energie, kterou potřebují pro svou optimální funkci. Snažte se spát 7-9 hodin denně v tmavém, klidném prostředí pro dosažení optimálních výsledků.




© pLanas

Mimo těchto sedmi kroků k detoxikaci od nebezpečných potravin a látek v prostředí je důležité mít na paměti pravidelný pitný režim (ideálně čistou, mineralizovanou vodou).


Měli bychom být obezřetní s volbami každodenního života. Konzumovat zdravé, přírodní a na živiny bohaté potraviny, nápoje, doplňky a tělovou kosmetiku (čistící, hydratační a detoxikační chemické přípravky). Dalším klíčovým faktorem je povědomí o vnější i vnitřním prostředí.


translated by pLanas


27 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page