top of page
Obrázek autorapLanas

10 jídel pro detoxikaci Vašeho těla

Pokud dojde na detoxikaci Vašeho těla, je zde mnoho způsobů kterými se řídit a doplňků, které používat. Jednou z možností je jíst detoxikující jídla. Zde je seznam jídel pro detox který je skvělým pomocníkem pro naše diety.


1. Ovoce Ovoce je bohaté na obsah štáv které lidskému tělu pomáhají odstranit toxiny. Jsou velmi snadno stravitelné a bohaté na antioxidanty, živiny, vlákninu a důležité vitamíny


2. Zelené potraviny Naplňte svou lednici modro zelenými řasami, ječmenem, listovou zeleninou, kapustou, špenátem, spirulínou, vojtěškou, mangoldem, rukolou nebo jinou organickou listovou zeleninou. Tyto rostliny Vám dopřejí potřebnou dávku chlorofylu pro trávící trakt. Chlorofyl zbavuje tělo škodlivých toxinů z toxických kovů, herbicidů, čistících prostředků a pesticidů. Pomáhá také k detoxikaci jater


3. Citróny, pomeranče a limetky Citrusové plody pomáhají tělu odplavovat toxiny a nastartovat enzymatické procesy v trávícím traktu. Citrónová šťáva podporuje játra v jejich procesu čištění. Pokud chcete zvýšit efekt detoxikace, dejte si každé ráno sklenici s teplou vodou a vymačkaným citrónem Pamatujte, že vitamín C je jedním z nejlepších detoxikačních vitamínu který transformuje toxiny do stravitelné podoby. Užívání ovoce s vitamínem C i spoustu další výhod.


4. Česnek Tento štiplavá malá cibulka je jednou z nejlepších dostupných detoxikačních potravin. Pomáhá stimulovat játra v jejich produkci detoxikačních enzymů, které filtrují zbytky toxinů ze zažívacího ústrojí.


5. Brokolicové klíčky Extrémně bohaté na antioxidanty, brokolicové klíčky jsou bezkonkurenční ve  schopnosti stimulovat detoxikační enzymy v trávícím traktu. Výhonky jsou ve skutečnosti mnohem účinnější než celá rostlina.


6. Zelený čaj Obsahuje plno antioxidantů, vyplavuje toxiny z těla a navíc v sobě skrývá speciální typ antioxidantu s názvem katechiny které jsou známé pro svůj blahodarný vliv na funkci jater.



7. Fazole Mungo Mocné fazole Mungo byly používány po tisíce let ajurvédskými lékaři. Jsou velmi lehce stravitelné a pohlcují toxické zbytky ze střevních stěn.



8. Syrová zelenina Buď syrové nebo odšťavněné : Cibule, mrkev, artyčoky, chřest, brokolice, kapusta, růžičková kapusta, květák, česnek, řepa, kurkuma a oregano. Kombinace těchto potravin napomáhá jaterní očiště. Jedná se o potraviny s vysokým obsahem síry a glutathionu. Síra pomáhá játrům odstranit škodlivé chemikálie.


9. Semínka a oříšky Zahrňte do svého jídelníčku více lehce stravitelných semen a ořechů. Lněné semínko, dýňové semínko, mandle, vlašský ořech, semeno konopí, sezamové semínko, Chia semena, ořechy, sibiřský cedr a slunečnicové semeno jsou vynikající možností. V průběhu detoxikace se vyhněte akorát ořechovému máslu.


10. Omega 3 mastné kyseliny Pro detoxikaci se používá Konopí, avokádo, olivový nebo lněný olej. Napomáhá to k mazání střevních stěn což způsobuje vstřebávání jedů do oleje, který je vyloučen z těla. Provádění pravidelné očisty těla přináší samé výhody. Také doporučuji mou tělovou očistnou dietu. ze zdroje: http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/foods-that-detox-the-body/

překlad by pLanas

16 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page